Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety z indyka z groszkiem"
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 534
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1220
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2046
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2505
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2926
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 534
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1220
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2046
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2505
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2926
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna</strong>
Mielonego indyka wyrób z jajkiem i tartą bułką, przypraw. Uformuj pulpety, obtocz w mące. Cebule posiekaj.
Olej rozgrzej w głębokiej patelni, zeszklij cebule. Dodaj pulpety, obsmaż ze wszystkich stron. Posyp curry, zamieszaj, podsmaż.
Wlej dwie szklanki wody, duś na wolnym ogniu bez przykrycia ok. 20 minut. 5 minut przed końcem dodaj osączony z zalewy groszek i jogurt, wymieszaj. Przypraw do smaku solą.Źródło: Chwila dla Ciebie