Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki obiad, okrągłe kluchy, pyzy nadziane dżemem to fajna alternatywa, gdy nie mamy dostępu do świeżych owoców.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 50
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 50
Składniki
Ser przełożyć do miski, dodać do niego kaszę mannę, mąkę pszenną, erytrytol ( ilość można regulować wedle smaku, można zamienić na zwykły cukier lub pominąć) , jajka i kilka kropli aromatu waniliowego ( jeśli sie chce i lubi). Zagnieść ręcznie jednolite ciasto, jeśli ciasto za bardzo się klei można podsypać trochę mąki. W garnku nastawić wodę na gotowanie. Z przygotowanego, zagniecionego ciasta brać jego nieduże porcje, spłaszczać, na rozpłaszczony placek nakładać trochę dżemu i sklejać placek, rolować z niego kulkę chowając przy tym dżem, zamykając dżem w środku. Ulepione kulki nadziane dżemem przekładać do gotującej się wody i wyławiać je łyżką cedzakową tak 2- 3 minuty po tym, jak wypłyną na powierzchnię wody.