Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stek z antrykotu dojrzewającego na sucho (dry aged beef). Dzięki procesowi dojrzewania stek zyskuje delikatną strukturę i lekko orzechowo-maślany smak. Rib eye stek dosłownie rozpływa się w ustach, jest tak delikatny i soczysty. Nie potrzebuje zbyt wielu przypraw, wystarczy sól i pieprz.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę oleju- mocno. Stek, uprzednio posolony, smażymy z obu stron. Na końcu oprószamy pieprzem. Czas smażenia zależy od naszych upodobań: krwisty- 2-3 minuty z każdej strony średnio krwisty- 3-4 minuty z każdej strony średnio wysmażony- 4-5 minut z każdej strony dobrze wysmażony- 6 minut z każdej strony
Usmażony stek odkładamy na wygrzany talerz i przykrywamy folią, niech "odpocznie". W tym czasie na patelnię, na której smażyliśmy stek, wrzucamy masło, 2 łyżki wody, sos sojowy i pieprz. Chwilę podgrzewamy, aby sos lekko zgęstniał. Gotowym sosem polewamy stek.
Wyborny rib eye gotowy!