Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z rodzynkami"
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 542
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1399
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2205
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2790
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 542
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1399
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2205
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2790
Składniki
Buraki wyszoruj, włóż do garnka, zalej wodą. Gotuj 65–75 minut. Miękkie buraki wyjmij. Przestudź, polewając zimną wodą, obierz. Gdy całkiem wystygną, pokrój je w kostkę. Potem polej miodem. Skrop octem balsamicznym. Posyp solą i pieprzem. Wymieszaj. Odstaw.
Cebulę obierz, potnij w półplasterki. Na dużej patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę oraz ryż. Mieszając, smaż razem 2–3 minuty, aż ziarenka zrobią się szkliste. Następnie porcjami wlej bulion i duś ryż do miękkości. Orzechy grubo posiekaj.
Pod koniec gotowania do ryżu dodaj zamarynowane kosteczki buraków. Dołóż rodzynki oraz orzechy. Risotto przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Tuż przed podaniem danie udekoruj listkami melisy albo mięty.Źródło: Tina