Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada cielęca"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Mięso umyj, osusz.
Obraną cebulę posiekaj, oprósz solą, po czym zeszklij na rozgrzanym smalcu. Następnie dorzuć na patelnię pokrojony w kostkę boczek, szynkę, ozorek i mieloną cielęcinę. Przypraw solą, pieprzem i dodaj drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Smaż całość kilka minut – najpierw na dużym, potem na małym ogniu.
Gdy farsz ostygnie, rozłóż go wzdłuż środka płata mięsa. Zwiń je ciasno i zwiąż cienkim sznurkiem.
Dno brytfanny wysmaruj warstwą smalcu, włóż roladę i podlej ją odrobiną wody. Piecz półtorej godziny w piekarniku rozgrzanym do 180°C. 5. Sos z pieczeni rozprowadź z wodą wymieszaną z mąką i polej nim cielęcinę.
Czas: 90 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV