Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 47
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 51
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 139
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 113
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 226
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 47
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 51
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 139
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 113
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 226
Składniki
Szpinak przełóż na sitko i pozostaw tak, aż rozmarznie i ocieknie. Masę szpinakową mocno odciśnij, włóż na rozgrzane masło. Mieszając, smaż kilka minut. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól, pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej do smaku. Zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka wymieszaj ze szpinakiem. Białka ubij na sztywną pianę. Połącz ją z masą szpinakową. Dodaj oba rodzaje mąki, delikatnie przemieszaj. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190oC. Piecz około 15 minut.
Twaróg wymieszaj z chrzanem i kaparami. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Jeszcze ciepły placek szpinakowy posmaruj masą serową. Przykryj plasterkami łososia. Zwiń. Roladę owiń folią aluminiową i włóż na 4 godziny do lodówki.
godz. i 40 min •Porcja: 195 kcal •Cena porcji: 2,15 złŹródło: Naj