Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z szynką i serem"
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1641
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2413
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1641
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2413
Składniki
Fasolkę szparagową oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź i ostudź. Jajka ubij z mlekiem i posól. Na patelni rozgrzej małą ilość oleju i z masy jajecznej usmaż 4 omlety.
Następnie zdejmij je z patelni na folię aluminiową i ostudź. Na każdy omlet połóż 2 plastry szynki z ugotowaną fasolką szparagową. Dopraw pieprzem, posyp parmezanem i startym serem.
Każdy omlet zwiń za pomocą folii aluminiowej w rulonik i odłóż. Poukładaj je na blasze i zapiekaj w nagrzanym piekarniku w 175 °C przez 5 minut. Po zapieczeniu zdejmij folię aluminiową, pokrój omlety w plastry i podawaj.Źródło: Na żywo