Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 314
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 314
Składniki
Pomidory umyj i przetnij na krzyż ich skórkę. Sparz je we wrzątku, szybko schłodź, a następnie obierz ze skórki i usuń nasiona. Z czerwonej papryki i strąka papryczki chili również wyjmij nasiona, a warzywa opłucz. Ząbki czosnku obierz.
Wszystkie warzywa i oliwki pokrój w równą, drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i przez kilka minut podsmaż warzywa z oliwkami, co jakiś czas mieszając.
Przygotuj bulion warzywny. Z większej ilości zrób sos. W reszcie bulionu (ok. 50 ml) wymieszaj łyżkę mąki ziemniaczanej i zagęść sos, w którym gotują się roladki.
Po wyjęciu udekoruj je świeżymi ziołami. Podawaj z ryżem, ziemniakami piure lub białym pieczywem.
kroki do... zrobienia roladek
Filety rybne oczyść, usuń błonki, wyrównaj ich brzegi. Umyj, lekko odciśnij wodę, osusz. Następnie pokrój je w podłużne kawałki. Posyp solą i zmielonym białym pieprzem. Na każdy kawałek ryby wyciśnij kilka kropli soku z cytryny.
Przestudzoną mieszankę warzywną nakładaj na każdy kawałek ryby. Warzywa rozprowadź równomiernie łopatką, wyrównaj powierzchnię. Następnie zwiń rybę z warzywami w roladki, podobnie jak krokiety. Zepnij wykałaczkami.
Do głębokiej patelni wlej ok. 200 ml bulionu rybnego, dodaj wino i zagotuj wszystko na małym ogniu. Po 2-3 minutach, do powstałego sosu ostrożnie przełóż gotowe roladki rybne. Przykryj pokrywką i lekko podgotuj całość przez 15 minut, przewracając rybę.Źródło: Na żywo