Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolady wołowe po grecku"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 317
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 317
Składniki
Zielone i czarne oliwki przełożyć na sitko i osączyć z zalewy. Pokroić w plasterki. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oderwać listki. Mięso rozbić tłuczkiem. Ser feta rozgnieść widelcem.
Na płatach wołowiny rozłożyć porcje fety, plasterki oliwek oraz listki natki pietruszki. Oprószyć solą i pieprzem. Ciasno zwinąć w rolady i spiąć wykałaczkami, aby nie rozpadły się w czasie smażenia.
Na patelni o grubym dnie rozgrzać olej. Włożyć mięso, smażyć 4-5 minut. Podlać winem i bulionem. Dusić pod przykryciem 1-1,5 godziny.
Rolady zdjąć z patelni, sos zagęścić zasmażką błyskawiczną. Doprawić pieprzem i solą. Podawać jako dodatek do mięsa.Źródło: Życie na gorąco