Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy dobrze przygotować rybę, a piekarnik zrobi resztę!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 342
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 342
Składniki
Szpinak najlepiej wyciągnąć z zamrażarki dzień wcześniej, aby się rozmroził. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą z oliwek. Na spód nakładamy niewielką ilość szpinaku, na to układamy wcześniej umytą i pokrojoną w drobniejsze kawałki rybę. Doprawiamy ją solą oraz pieprzem, osobiście polecam pieprz cytrynowy, jednak można również użyć zwykły. Po wierzchu polewamy nieco oliwą z oliwek.
Na górę nakładamy resztę szpinaku, tak by zakryć naszą rybę. Pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem oraz startym na tarce serem posypujemy wierzch szpinaku. Naczynie przykrywamy folią aluminiową oraz wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut. Zamiast miruny można użyć również dorsza. Tak przygotowana ryba świetnie smakuje z kaszą oraz surówką. Smacznego!