Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rybne roladki"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Składniki
Filety opłucz pod bieżącą wodą. Skrop 2 łyżkami soku z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Do miseczki wlej miód, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz musztardę, dokładnie wymieszaj.
Każdy filet posmaruj masą musztardowo- miodową, połóż po plasterku szynki. Zwiń formując roladki, każdą zepnij wykałaczką.
Masło włóż do rondelka, roztop. Odstaw by przestygło. Następnie dodaj pozostały sok z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem, wymieszaj.
Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Ułóż w nim roladki i polej je masłem cytrynowym. Na wierzchu rozłóż gałązki tymianku. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180°C.
45 minut. Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie