Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na kolacje przepyszny klasyk kuchni południowych stanów USA ( tzw. Southern kitchen) przygotowałem ja danie smażonych zielonych pomidorów i okry (Danie jest znane przynajmniej od 1877 roku do dania wykorzystałem zielone i na wpół dojrzałe amerykańskie pomidory Cosmic Eclipse ze Star treka oraz Czarne Calabash plus zielona okrę z magicznego ogrodu pozostałe składniki dania to mąka kukurydziana, jajko i olej do smażenia Danie jest wybornie pyszne, o dziwo słodkie i pięknie pachnie ️Danie inspirowane mało znany zwierzęciem stanow amerykańskich a szanowanym przez Indian zwierze to JAGUARUNDI Jaguarundi amerykański, jaguarundi zatokowy, jaguarundi (Herpailurus yagouaroundi) – gatunek ssaka z podrodziny kotów (Felinae) w obrębie rodziny kotowatych (Felidae). W porównaniu do innych przedstawicieli podrodziny kotów ma bardziej spiczasty pysk, proporcjonalnie dłuższy tułów i krótsze nogi. Jego zasięg obejmuje tereny od Paragwaju aż po południowo-wschodnią część Stanów Zjednoczonych.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Zielone i na wpół dojrzałe pomidory oraz okra powinny zostać umyte i pozbawione ogonków .
Okrę i pomidory należy pokroić w małe kawałki względnie plastry
Następnie pokrojone w plastry warzywa należy namoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w mące kukurydzianej. Potem przerzucić na rozrzany olej na patelni i smażyć do zrumienienia.