Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrniczki to bardzo smaczne kotleciki z białego sera i tłuczonych kartofli. Można podawać je na słodko z musem jabłecznym lub śliwkowym, z lodami lub posypane cukrem i cynamonem. Można też posypać je żółtym, tartym serem, smażoną cebulką i podać z zieloną salatą lub surówkami.
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 533
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1190
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2027
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2469
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2905
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 533
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1190
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2027
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2469
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2905
Składniki
Ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem, dodać twaróg, jajka, mąkę i sól i wymieszać. Nie za długo, tylko tak, aby składniki się połączyły. Jeśli ciasto jest bardzo ,,luźne", dosypać trochę mąki. To zależy od rodzaju ziemniaków, ale nie trzeba przesadzać z mąką, żeby ciasto nie bylo bardzo zwarte. Uformować wałek o grubości około 5 cm i wstawić do lodówki na ok. 30 minut, żeby ciasto odpoczęło.
Olej rozgrzać na patelni. Ostrym nożem pokroić wałek na plastry o grubości ok. 1 cm. W dłoniach uformować kotleciki i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoto. Gotowe, smacznego!