Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z dyni i kopytek"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10520
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 894
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4906
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 836
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10520
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 894
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4906
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 836
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Dokładnie utłuc i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Do ziemniaków dodać przesianą mąkę, jajka i szczyptę soli. Wyrobić ciasto, uformować wałeczek, kroić ukośnie w kawałki o długości około 2 cm. Kopytka ugotować w osolonym wrzątku (około 6 minut od wypłynięcia), schłodzić.
Dynię umyć, obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Kopytka i dynię nadziewać na przemian na szpadki, oprószyć solą, pieprzem i listkami tymianku, usmażyć na oleju lub grillu.
Warto wzbogacić smak takich szaszłyków, dodając do nich np. plasterki wędzonego boczku albo małe fioletowe cebule.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium