Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z krewetkami i pomidorkami, w sosie maślanym
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, ma być al dente. Z krewetek ściągamy pancerz i ogonki, czosnek i natkę drobno siekamy. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oliwy, wrzucamy krewetki i czosnek - krewetki muszą się zarumienić z dwóch stron. Następnie dorzucamy pomidorki i masło, chwilę smażymy - masło musi się roztopić. Dodajemy makaron, pietruszkę, sól i pieprz. Delikatnie mieszamy, aż cały sos obklei makaron. Gotowe danie wykładamy na talerz, posypujemy serem i ozdabiamy pietruszką. Użyłam ostrej oliwy i danie wyszło pikantne. Zamiast tego można dodać odrobinę chilli w proszku lub świeże ostre papryczki.