Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 575
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 341
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 575
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 341
Składniki
Posiekaj mąkę z masłem. Dodaj oliwę, jedno jajko, wodę i szybko zagnieć ciasto.
Ciasto owiń folią i wstaw na minimum godzinę do lodówki. Rozmrożoną i osuszoną rybę pokrój na kawałki. Pomidory pokrój na ćwiartki. Bób po rozmrożeniu wyłuskaj ze skórki. Natłuszczoną i wysypaną mąką formę wyłóż rozwałkowanym ciastem i nakłuj widelcem. Opiecz na lekko złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Cztery jajka połącz ze śmietaną i serem, dopraw solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wyłóż rybę, bób, pomidory i zalej sosem śmietanowo-serowym. Piecz dalej ok. 20 min. Tartę podawaj udekorowaną gałązkami tymianku.
Czas przygotowania: 40 minut (bez chłodzenia ciasta) 180 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień