Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z kiełbasą"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4913
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4913
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj sól, masło i posiekaj je na małe grudki. Dodaj wodę, wyrób ciasto. Schłodź je w lodówce. Rozwałkuj, przełóż do wysmarowanej masłem formy, ponakłuwaj widelcem, piecz 10 minut w temperaturze 180°C.
Ser zetrzyj na tarce. Cebulę i kiełbasę pokrój w kostkę. Na maśle klarowanym podsmaż cebulę, dodaj kiełbasę, smaż kilka minut, cały czas mieszając. Jajka umyj, osusz. Białka oddziel od żółtek, ubij ze szczyptą soli. Dodaj żółtka, ubijaj. Dopraw.
Na cieście rozłóż kiełbasę z cebulką, posyp startym żółtym serem i szczypiorem. Zalej jajkami ze śmietaną. Wyrównaj. Wstaw do gorącego piekarnika i piecz 40 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień