Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z limonką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 789
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 789
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Składniki
Mąkę przesiej, orzechy zmiel. Do mąki i orzechów dodaj cukier, sól, masło posiekaj nożem lub rozgnieć widelcem. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto, schłodź je w lodówce. Rozwałkuj je, wyłóż formę do tarty, piecz 20 minut w temperaturze 180° C.
Śmietankę ubij z cukrami na sztywno. Dodaj serek, wymieszaj. Wyłóż na tartę. Posmaruj dżemem. Limonki i pomarańcze sparz, pokrój, w plastry, połóż na ciasto. Na godzinę odstaw ciasto do lodówki.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień