Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z wiśniami i kokosem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 47
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 352
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 47
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 352
Składniki
Na stolnicę lub blat przesiej mąkę. Wsyp cukier puder oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj jajko, żółtko, pokrojone na małe kawałki masło lub marga rynę oraz mleko. Zagnieć gładkie ciasto. Wylep nim dno oraz boki formy do tarty.
Do miski włóż wiśnie (jeśli uży wasz mrożonych owoców, należy je wcześniej rozmrozić). Wsyp 2 łyżki cukru oraz mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Przygotuj kruszonkę. Do miseczki przesiej mąkę, dodaj pozostały cukier, wiórki kokosowe oraz tłuszcz; lekko ugnieć palcami.
Spód ciasta posyp bułką tartą. Wyłóż wiśnie, wierzch posyp kokosową kruszonką. Piecz 35-40 min w temperaturze 180°C. Gdyby wierzch ciasta zbyt szybko się zrumienił, przykryj je folią aluminiową.
60 minut. Porcja: 270 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie