Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tortilla diabelska"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10529
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4910
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10529
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4910
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Składniki
Z 5 łyżek oliwy, przyprawy do gyrosa, 1 łyżki ostrej papryki, soli i pieprzu przygotuj bejcę. Mięso opłucz, pokrój w grube paski i włóż do bejcy na 30 minut.
Paprykę, cebulę i czosnek oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na 3 łyżkach oliwy. Dodaj odlaną kukurydzę i fasolkę. Dopraw ostrą papryką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Usmaż paski mięsa na złoty kolor. Na plackach ułóż umyte liście sałaty, przygotowane warzywa, sos oraz kawałki mięsa. Zwiń całość w rożek.Źródło: Telemax