Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Truskawkowa tarta z budyniem"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wyklej nim formę żaroodporną. Piecz około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Połowę mleka zagotuj. Resztę połącz z budyniem oraz cukrem, po czym dolej do wrzątku i wymieszaj.
Gdy budyń dobrze przestygnie i zacznie gęstnieć, wylej go na podpieczony blat tarty.
Na wierzchu rozłóż ciasno umyte i przekrojone na pół truskawki.
Całość zalej przygotowaną wcześniej tężejącą galaretką i udekoruj miętą.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax