Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka kurczaka z fasolą"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Składniki
Wymieszaj marynaty. Mięso natrzyj marynatą i odstaw na 30 min.
W żaroodpornym garnku rozgrzej oliwę. Włóż obrane, pokrojone ziemniaki oraz cebulę. Podsmaż, wyjmij. Włóż mięso i także obsmaż. Dodaj odsączoną fasolę, znów podsmaż. Dodaj cebulę, ziemniaki, zalej gorącym bulionem.
Nakryj naczynie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz godzinę. Obłóż plasterkami cytryny zanurzonymi w cukrze. Piecz dalsze 15 minut.
Porcje 6, 100 min. Cena 2,80 zł, kalorie 396 kcal.Źródło: Takie jest życie