Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka na ostro z sałatką"
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1636
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2409
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1636
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2409
Składniki
Kurczaka umyć, podzielić na porcje, osuszyć, posolić. Obsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Przełożyć do rondla, trzymać w cieple.
Paprykę i chili umyć, oczyścić, pokroić (chili na krążki). Usmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać koncentrat, wymieszać, dusić chwilę i dodać do kurczaka.
Cebule oczyścić, posiekać w drobną kostkę. Zeszklić ją na reszcie oleju, dodać suchy ryż. Mieszając, smażyć na dość dużym ogniu ok. 5 minut, przełożyć do rondla z kurczakiem. Zalać gorącym bulionem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC i całość zapiekać ok. 40 minut.Źródło: Twoje Imperium