Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udziec indyczy w curry"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 744
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 264
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 827
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 744
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 264
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 827
Składniki
Czosnek obierz, posiekaj. Olej wymieszaj z keczupem, musztardą, czosnkiem, solą, pieprzem i curry.
Z udźca wyjmij kostkę, odetnij skórę. Opłucz, osusz. Mięso natrzyj przygotowaną marynatą, wstaw na kilka godzin do lodówki (co najmniej na cztery godziny).
Cebule obierz, pokrój w krążki. Połową wyłóż żaroodporną formę. Mięso ułóż w formie, rozsyp resztę cebuli. Piecz pod przykryciem półtorej godziny w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 110 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie