Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywne risotto z kapuścianą surówką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 588
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 43
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 349
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 588
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 43
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 349
Składniki
Ryż ugotuj do miękkości według przepisu na opakowaniu. Oczyść i drobno posiekaj czerwoną paprykę. Por (białą część) umyj, pokrój w krążki. Kukurydzę osącz. Obierz i zetrzyj na tarce 1 marchewkę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Przesmaż por i marchewkę. Dodaj pokrojoną kiełbasę, a po chwili kukurydzę i paprykę. Wsyp ugotowany ryż, wlej bulion. Duś 5 min.
Gotowe risotto dopraw do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem w proszku. Wymieszaj z 2 łyżkami posiekanej natki. Rozłóż na talerze, posyp startym serem.
Pozostałe marchewki obierz, zetrzyj na tarce. Poszatkuj małą kapustę pekińską. Obierz i pokrój w kostkę cebulę i jabłka. surówki wymieszaj z 2-3 łyżkami oliwy, dopraw solą i pieprzem. Podaj do risotto.
czas ok. 40 min; porcja – 320 kcal, cena 5 zł
<strong>Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>Źródło: Świat kobiety