Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska lasagne"
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1637
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2410
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1637
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2410
Składniki
Mięso mielone podsmaż na rozgrzanym oleju.
Na drugiej patelni zeszklij drobno poszatkowaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Zalej warzywa pokrojonymi pomidorami z puszki i wymieszaj z solą, pieprzem, bazylią, oregano i odrobiną cukru. Duś całość kilka minut.
W małym rondelku rozpuść masło, wsyp mąkę i lekko podsmaż. Stale mieszając, dolej mleko i dopraw beszamel solą z pieprzem.
Na dnie natłuszczonej formy rozłóż część płatów makaronu. Polej je sosem pomidorowym, na nim umieść mięso, a wierzch posmaruj beszamelem i posyp serem. W ten sposób ułóż kilka warstw.
Piecz lasagne pół godziny w 190°C.Źródło: Telemax