Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z cukinii i szynki"
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1115
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1948
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2333
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2722
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 235
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1115
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1948
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2333
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2722
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 235
Składniki
Cukinie umyj, pokrój w cienkie plasterki. Obierz czosnek i drobno posiekaj. Szynkę pokrój.
Oliwę rozgrzej na patelni. Wrzuć cukinie i smaż mniej więcej 10 minut. Dodaj czosnek, dopraw. Zdejmij z ognia i posyp posiekaną bazylią.
Wymieszaj tarty ser, masło, bułkę i mąkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W naczyniu do zapiekania ułóż warstwę cukinii i szynki, posyp kruszonką. Piecz ok. 45 minut w temperaturze ok. 180 st. C.
<strong>4 porcje, 300 kcal, pieczenie: 45 minut, ok. 5 zł za porcję</strong>Źródło: Olivia