Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DAWNO NIE JADŁAM TAK PYSZNEGO OBIADU. ZAPIEKANY CHŁOPSKI GARNEK. SZYBKA I PROSTA ZAPIEKANKA.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10535
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10535
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Ziemniaki kroję w talarki i gotuję w osolonej wodzie ok. 8 minut. Nie chcę by były zbyt miękkie. Kiełbasę kroję w talarki a cebulę w pióra. Smażę na oleju. Resztę składników kroję drobniej. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni. Naczynie do zapiekania natłuszczam i układam podgotowane ziemniaki. Następnie podsmażoną kiełbasę z cebulą i pokrojoną paprykę, pomidor, cebulę i poszatkowaną kapustę. Posypuję serem i przyprawiam. Całość jeszcze mieszam. Składniki na sos dokładnie mieszam i przyprawiam. Polewam całość. Piekę ok. 30 minut pod folią a następnie 10 już bez folii. Można dodać na ostatnie 10 minut jeszcze ser.