Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekany tort naleśnikowy"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 787
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 787
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 82
Składniki
Przesiać mąkę. Zmiksować ją razem z jajkami, mlekiem, wodą gazowaną i szczyptą soli na niezbyt gęste ciasto naleśnikowe. Rozgrzać małą patelnię, lekko smarować ją olejem i smażyć niezbyt grube naleśniki.
Ser zetrzeć. Przecier pomidorowy zagotować, odparować jak najwięcej płynu, przyprawić solą i papryką, dodać posiekane listki bazylii.
Dno naczynia żaroodpornego posmarować olejem. Układać warstwami naleśniki, posmarowane sosem i posypane serem do wyczerpania składników. Zapiekać ok. 5-10 minut w temp. 200oC.
ok. 45 minut
Danie można dowolnie urozmaicać, np. przekładać naleśniki szynką, posiekanymi oliwkami, albo upieczoną papryką bez skóry.Źródło: Twoje Imperium