Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka w marynacie"
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 51
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 57
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 193
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 133
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 288
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 51
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 57
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 193
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 133
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 288
Składniki
Żeberka umyj, osusz, pokrój na kawałki z 2 kostkami. Mięso skrop sosem sojowym i lekko oprósz pieprzem. Przełóż do torebki foliowej. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj albo przeciśnij przez praskę.
Pomarańcze sparz, przetnij, wyciśnij z nich sok. Wymieszaj go z czosnkiem, miodem oraz dżemem. Dodaj musztardę i mąkę ziemniaczaną. Dobrze wymieszaj.
Przygotowaną marynatę wlej do torebki z żeberkami. Wymieszaj i szczelnie zamknij. Włóż do lodówki na 3 godziny. Następnie przełóż do formy posmarowanej olejem. Piecz godzinę w temp. 200 st. Mięso obracaj i smaruj pozostałą marynatą.Źródło: Tina