Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka z pieczarkami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4912
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4912
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Żeberka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i poporcjuj. Następnie natrzyj przyprawami i oprósz solą.
Tłuszcz mocno rozgrzej na patelni. Włóż mięso i przesmaż dokładnie z każdej strony.
Podlej szklanką gorącej wody i duś na małym ogniu około 15 min.
Pieczarki umyj, pokrój w plastry i dołóż do żeberek.
Dodaj koncentrat pomidorowy, rodzynki oraz mąkę pszenną rozprowadzoną w małej ilości wody. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Duś jeszcze ok. 10 minut. Dopraw.
Podawaj z ziemniakami i surówkami.Źródło: Telemax