Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zrazy wołowe zawijane z Mazowsza"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 333
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 333
Składniki
Kaszę przesyp do garnka. Zalej posolonym wrzątkiem. Ugotuj na sypko. Plastry wołowiny rozbij. Przypraw solą oraz pieprzem. Odłóż na bok. Cebule obierz, posiekaj.
Połowę cebuli zeszklij na łyżce smalcu. Dodaj 4–5 łyżek ugotowanej kaszy. Chwilę razem podsmaż. Zdejmij, przestudź. Wymieszaj z jajkiem.
Każdy kawałek mięsa posmaruj musztardą. Przykryj boczkiem. Nałóż porcje kaszy z cebulką. Zwiń. Zrazy obwiąż mocną nitką i oprósz mąką. Szybko obsmaż je na łyżce smalcu. Podlej bulionem. Duś około godziny. Pod koniec duszenia dolej śmietanę.
Sos przypraw do smaku solą i pieprzem. Marchewki obierz, opłucz, potnij w plasterki i ugotuj w lekko posolonej wodzie. Resztę cebuli zeszklij na pozostałym smalcu. Dodaj resztę kaszy. Podlej odrobiną wody, podgrzej, wymieszaj z marchewką. Przełóż na półmisek. Na kaszy ułóż zrazy. Podawaj z sosem z duszenia mięsa.Źródło: Tina