Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy zawijane na zielonym posłaniu"
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 380
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1494
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 974
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 106
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 85
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 380
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1494
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 974
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 106
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 85
Składniki
Kapustę opłucz, potnij na kawałki. Pomidory oraz ser pokrój w kostkę. Plastry wołowiny mocno rozbij, posyp solą i pieprzem. Na mięsie rozłóż pomidory i ser. Zwiń. Roladki obwiąż sznureczkiem.
Cebule obierz, posiekaj. Boczek pokrój w słupki, wysmaż na chrupko. Zdejmij. Do brytfanki wlej olej, zeszklij na nim cebule, dodaj roladki. Szybko obsmaż je na dużym płomieniu. Potem podlej bulionem i duś ok. 80 minut.
Żaroodporną formę wyłóż kapustą. Na tym połóż roladki. Zalej je sosem z duszenia. Posyp boczkiem i zapiekaj 30 minut w temp. 175°C.Źródło: Naj