Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żurek z grzybami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Mięso królika umyj i włóż do garnka wypełnionego 2 litrami wody. Dodaj obrane warzywa, ziele angielskie, liść laurowy oraz suszone grzyby. Gotuj całość około 40 minut.
Po tym czasie przecedź wywar przez sito. Dorzuć pokrojoną wędzoną kiełbasę wraz z boczkiem i gotuj kolejne 10 minut.
Dolej zakwas, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz śmietanę połączoną z chrzanem, majerankiem, solą i pieprzem.
Gotowy żurek podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo.
60 min
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 250
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>Źródło: Super TV