Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka z czekoladą"
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1636
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2409
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1636
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2409
Składniki
Mąkę i proszek przesiej, wymieszaj ze szczyptą soli. Masło zmiksuj na puszystą masę. Dodaj cukier, ubij. Dodaj jajka i wanilię, zmiksuj. Dodawaj mąkę na przemian z mlekiem, miksując.
Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Ciasto podziel na pół. Do jednej części dodaj czekoladę, wymieszaj. Formę natłuść, dno posyp bułką tartą. Nakładaj na zmianę jasną i ciemną masę.
Widelcem zrób w cieście „zygzaki”. Piecz 70-80 minut w temp. 160oC. Ostudź. Udekoruj polewą czekoladową.
Czas przygotowania: 100 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 1,20 zł.
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie