Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie trochę oszukane. Nie miałam wystarczająco czekolady gorzkiej. Zrobiłam z gorzkiej i mlecznej. Dodatkowo dodałam kakao. Wyszło tak pyszne, że nie mogliśmy się najeść. Dobrze, że udało się zrobić fotkę :) Brownie chyba zawsze smakuje dobrze. Kiedyś robiłam bez czekolady, tylko z kakao, też pyszne, ale wolę jednak z czekoladą. Piekłam w tortownicy 24 cm.
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 33
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 24
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 73
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 59
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 198
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 33
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 24
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 73
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 59
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 198
Składniki
Masło i czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Masło pokroić na mniejsze kawałki, czekoladę połamać. Wrzucić do miski. Dodać kakao. Miskę postawić na garnku z gotującą wodą. Dno miski nie powinno dotykać wody. Co jakiś czas przemieszać, aż powstanie płynna masa. Następnie odstawić do wystudzenia.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Ubijałam prawie 10 minut. Do ubitych jajek przesiać mąkę i wymieszać łyżką, lub trzepaczką. Następnie wlać masę czekoladową. Ponownie wymieszać.
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Boki wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć do niej ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 35-40 minut. Wierzch można udekorować cukrem pudrem, lub polewą czekoladową.