Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brukselka smażona na złoto"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Brukselki obierz z brzydkich liści, umyj pod bieżącą wodą. Większe przekrój na pół, małe pozostaw w całości. Warzywa osusz papierem kuchennym, po czym wrzuć partiami na mocno rozgrzaną oliwę i przyrumień.
Gotową brukselkę odłóż na talerz, a wrzuć pokrojony w kostkę wędzony boczek oraz posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Zalej śmietanką rozrobioną z wodą.
Po chwili ponownie dołóż na patelnię brukselkę i wymieszaj całość z solą himalajską, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą chili. Gotowe danie podawaj z bagietką i winem.
Czas: 40 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV