Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukiniowe ruloniki"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10555
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 914
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4929
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 851
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10555
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 914
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4929
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 851
Składniki
Czas ok. 20 min; porcja – 240 kcal, cena 2,20 zł, 6 porcji.
Duże cukinie umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, pozostaw ze skórką, a następnie wykrój z każdego warzywa po 6 długich i cienkich plastrów.
Na dużej patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy. Włóż plastry cukinii. Smaż z dwóch stron po 3 minuty. Zdejmij z patelni, osusz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku lub pergaminie. Oprósz z dwóch stron solą oraz pieprzem, pozostaw do ostudzenia.
Każdy plasterek cukinii posmaruj warstwą kremowego serka chrzanowego (lub zwykłego serka doprawionego do smaku odrobiną chrzanu). Ułóż po plasterku łososia, zroluj.
Powstałe roladki ułóż na dwóch dużych talerzach. Przed podaniem na stół udekoruj grubo zmielonym pieprzem i rzeżuchą lub kiełkami.
matorzy wyrazistych smaków mogą wy- próbować przepis na roladki z kozim serem. W podsmażone plastry cukinii zawiń też, oprócz sera, połówki suszonych pomi- dorów z oleju, listki rukoli, bazylii lub mięty.Źródło: Świat kobiety