Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Mieszamy 20 gram mąki z wodą, żeby nie było grudek. Stawiamy na ogień do odparowania wody i powstania kleiku. Zostawiamy do wystudzenia. Jest to zasmażka tangzhong.
Do misy dodajemy mąkę, jajka, masło, mleko, zasmażkę, cukier. Miksujemy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Masa to połączenie miękkiego masła, cukru oraz cynamonu. Łączymy je razem mieszając na gładką masę. Wykładamy na rozwałkowane ciasto i zawijamy w roladę. Cynamonki kroimy na małe bułeczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 C ok 30-35 minut.