Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowiec. Puszysty i lekki"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
W garnku na ogniu rozpuść 200 g cukru w kawie. Wrzuć posiekaną czekoladę, rozpuść. Zdejmij z ognia, dodaj kakao i aromat, wymieszaj. Dodaj żółtka, zmiksuj, wsyp mąkę, zmiksuj. Białka ubij z solą, pod koniec wsypując resztę cukru.
Delikatnie wmieszaj do masy czekoladowej. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 25 cm, wyłożonej na dnie papierem do pieczenia, a po bokach natłuszczonej masłem. Tortownicę wstaw do większego naczynia i nalej do niego gorącą wodę do wysokości ok. 2 cm. Piecz ok. 35 min w 180oC.
Zrób polewę: w rondelku zagotuj śmietanę, dodaj miód oraz czekoladę. Mieszaj do rozpuszczenia. Ostudź, polej ciasto.Źródło: Świat kobiety