Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwona sałatka z burakiem"
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 83
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 75
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 609
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 223
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 689
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 83
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 75
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 609
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 223
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 689
Składniki
Buraczki oczyść, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 25 minut. Osącz, przestudź. Pokrój na ćwiartki lub ósemki. Umytą kalarepę obierz, pokrój w drobną kostkę. Obraną cebulę posiekaj w pióra. Tosty opiecz, posiekaj. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (3 min). Obierz, pokrój na ćwiartki.
Utrzyj 3-4 łyżki oliwy z sokiem wyciśniętym z cytryny, solą, pieprzem i cukrem do smaku. Buraczki z jajkiem i cebulą rozłóż na tale rzach, posyp kalarepką i grzankami. Polej sosem. Ozdób koperkiem.
Czas ok. 30 min; porcja – 170 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety