Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prosty deser który przygotujecie w kilka chwil, jeżeli najdzie Was ochota na coś pysznego. Polecam oto ten deserek
mikser, naczynie do ubijania, wysokie szklanki,
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Składniki
Twaróg wymieszać z serkiem mascarpone, dosłodzić według uznania. Dobrze schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywną masę z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodać śmietan fix. Ubitą śmietanę połączyć z pozostałym serkiem mascarpone. Na dnie wysokich szklanek lub salaterek rozłożyć kawałki bezików. ( mnie zostały z pieczenia) następnie masę serową, maliny, znowu masa serowa , maliny i na górę ubita śmietana . Całość udekorowana malinkami i krakersami. Smacznego.
Pyszny deser gotowy do podania.