Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny deser, idealny na imprezy urodzinowe naszych pociech. Polecam :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
Pomarańcze myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół. Za pomocą łyżeczki wydrążamy miąższ. Dwie galaretki rozpuszczamy w 1 litrze wody. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy zacznie się ścinać wlewamy do pomarańczy. Całość chowamy do lodówki. Gdy galaretka zastygła ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder i śmietan fix. Gdy jest sztywna przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy dowolne wzory. Na końcu ścieramy na tarce czekoladę oraz dekorujemy kawałkiem mandarynki i kostką czekolady. Smacznego :) Z przepisu wychodzi 12 deserków. Pozostały miąższ możemy włożyć do naszej ,,pomarańczowej miseczki'' i zalać galaretką.
:)