Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Składniki
Utrzeć masło z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem i ubitą na sztywno pianą. Połączyć z żółtkami. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część włożyć na blachę, a do drugiej dodać kakao i 2 łyżki wody, po czym wyłożyć na jasną część ciasta. Na wierzchu gęsto ułożyć jabłka, piec 45 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ozdobić rozpuszczoną gotową polewą, robiąc zygzaki.