Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzyby na dziko w tortilli"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 570
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 570
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Składniki
Grzyby dokładnie oczyść. Małe pozostaw w całości, duże pokrój w kawałki. Obierz cebulę i posiekaj. Czosnek pokrój w plasterki.
Papryczkę chili opłucz, przekrój wzdłuż na pół, wyjmij nasiona i jeszcze raz opłucz. Papryczkę pokrój bardzo drobno. Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Wrzuć grzyby, chwilę je podsmażaj. Dodaj posiekaną cebulę i smaż 3 minuty. Dodaj papryczkę i czosnek. Mieszając smaż jeszcze 3-4 minuty.
Suszone pomidory osącz z zalewy i pokrój. Dodaj do warzyw, wrzuć oliwki i wszystko wymieszaj. Zdejmij z ognia. Suchą patelnię rozgrzej i podgrzewaj tortille z obu stron. Na każdą tortillę nakładaj mieszankę grzybową i zwiń.
Każdą porcję udekoruj ziołami i natychmiast podawaj. Tortille najlepiej smakują z salsą z papryk, cebuli i pomidorów, doprawioną świeżą kolendrą i kwaśną śmietaną.
Czas przygotowania: 45 minut 300 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień