Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1082
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2682
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1907
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 231
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 144
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1082
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2682
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1907
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 231
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 144
Składniki
Ciecierzycę namocz dzień przed przygotowywaniem hummusu. Następnie wymień w niej wodę i gotuj ją przez ok. godz., po czym zostaw do ostygnięcia. Następnie zmiksuj ją z wodą z jej gotowania (2/3 szkl.), sokiem z cytryn, tahiną, oliwą, czosnkiem. Dopraw.
Hummus możesz zrobić na ostro, dodając chili, lub w wersji ziołowej – np. z kolendrą, natką pietruszki, albo z orzechami, oliwkami. Hummus to świetny dodatek do różnych dań na zimno, np. warzyw, kanapek, pity, ale też do mięs, także na ciepło.Źródło: Świat kobiety