Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłkowy przysmak w paski"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Składniki
Z mąki, margaryny, jajek, drożdży i cukru przygotuj gładkie ciasto. Podziel na 4 części i włóż na godzinę do lodówki.
Obierz jabłka i zetrzyj. Dodaj borówki, cukier waniliowy, cynamon i dobrze wymieszaj.
Zagotuj mleko z makiem, cukrem i skórką z cytryny. Odstaw nadzienie i dopraw rumem.
Każdą część wyjętego z lodówki ciasta rozwałkuj na cienki, prostokątny placek. Poprzekłuwaj widelcem i trzy upiecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (170°C przez ok. 15 minut). Potem dwa z nich posmaruj jabłkami, a ostatni makiem. Ułóż jeden na drugim i przykryj surowym plackiem.
Wstaw do piekarnika. Dopiekaj w temperaturze 160°C przez ok. 30 minut. Przed podaniem odstaw ciasto na noc, aby odpoczęło. Następnie pokrój.Źródło: TV14