Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krajanka z agrestem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 786
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 786
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 82
Składniki
Czekoladę drobno posiekaj. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, jajko, posiekaną czekoladę oraz masło i śmietanę. Zagnieć ciasto. Blachę posmaruj tłuszczem. Wylep przygotowanym ciastem. Piecz 30 minut w temp. 200 °C. Wystudź.
Winogrona i agrest oczyść, opłucz, rozgotuj razem z cukrem. Zmiksuj. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z sokiem. Wlej do musu owocowego. Ponownie zagotuj. Masę owocową wystudź. Rozsmaruj równomiernie na placku. Ciasto wstaw na godzinę do lodówki.Źródło: Naj