Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Limonkowa galaretka z pianką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Namocz w odrobinie letniej wody 2 listki żelatyny. W rondelku zagotuj 100 ml wody. Wsyp cukier oraz skórkę otartą ze sparzonej cytryny. Doprowadź do wrzenia.
Sparz jedną limonkę. Skrój z niej skórkę, posiekaj w cienkie paski. Dodaj do rondla razem z wyciśniętym sokiem. Do gorącego płynu włóż namoczoną żelatynę. Mieszaj, aż się całkowicie rozpuści. Galaretkę rozlej do szklaneczek, schłodź. Odstaw do lodówki do stężenia.
Namocz resztę żelatyny. Mleczko kokosowe zagotuj razem z mlekiem skondensowanym, dodaj żelatynę, rozpuść i ostudź. Kremówkę ubij na sztywno, połącz z masą mleczną i likierem. Rozłóż na stężałą galaretkę.
Czas ok. 45 min; porcja – 290 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety