Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naturalne, zdrowe i pyszne lody bananowe z rozgrzewającym imbirem i miodem.
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Składniki
Zawsze kupuję większą ilość bananów, obieram je kroję w plasterki i porcjami zamrażam w pojemnikach. Zamrożone banany przekładam do lodówki na 10-15 minut przed blendowaniem. Świeży imbir ścieram na tarce. Potem rozdrabniam, miksuję banany z kefirem, miodem i imbirem.
Po dokładnym zblendowaniu lody są gotowe do spożycia. Możemy dodawać więcej kefiru lub miodu, wtedy lody po przemieszaniu można na kilkanaście minut włożyć do zamrażalnika.